SALUT DENTAL PER A TOTA LA FAMILIA

T’oferim un servei d'odontologia integral.

Gaudeix d'un ampli ventall de tractaments dentals atesos per professionals amb dil·latada experiència.

Els odonotòlegs estan en formació continuada tant en l'àmbit nacional com internacional. Tenen una llarga experiència en el món mèdic i dental i els agrada la feina ben feta i el tracte amb la gent.

 > > > IMPLANTOLOGIA I CIRURGIA ORAL / DENTS FIXES EN UN DIA

Dents fixes en un dia.

En molts casos, i sempre sota criteri facultatiu, es pot reconstruir en una sola sessió la col·locació d´implants i dents fixes el mateix dia.

 > > > CIRURGIA GUIADA PER ORDINADOR

Una eina que ofereix una visualització digital tridimensional instantània, la qual permet la planificació de la cirurgia d’implants i la seva posterior col·locació amb total precisió i fiabilitat.

 > > > ORTODÒNCIA

És una part de la odontologia que tracta els problemas de maloclusió, freqüentment s’associa a problemas estètics, i aquests al seu torn estan íntimament lligats als problemes funcionals.

Mitjançant les tècniques actuals podem garantir una solució satisfactòria a la majoria de problemes de maloclusió.

Tècniques utilitzades a FarréClínic Odontologia: ortodòncia convencional, brackets estètics, Invisalign

http://www.invisalign.es

 > > > ENDODÒNCIA

Especialitat dins del camp de la odontologia enfocada en el tractament de les afectacions relacionades amb les arrels de les dents. Aquest tractament és necessàri quan la pulpa (part vital de la dent) s’inflama o s’infecta; diferents causes provoquen aquesta infecció o inflamació, tals com: càries profundes, fractures coronals/radiculars, traumatismes...

 > > > ODONTOLOGIA CONSERVADORA

Aquella que ens permet curar les càries en totes les seves fases, des de la menor a la major destrucció de teixit dentari

 > > > ODONTOLOGIA PREVENTIVA

Especialitat dins de la odontolgia que s’encarrega de prevenir la malaltia. Gràcies a la creixent conscienciació social sobre la importància de la salut dental, aquest àmbit està en augment. La educació dels nostres pacients en la necessitat d’acudir a la consulta abans de que es presentin els símptomes de la malaltia bucal és la nostra lluita constant.

En aquest apartat podem incloure:

- prevenció de l’aparició de càries mitjançant instruccions d’higiene bucal, consells alimentaris i tècniques de diagnòstic precoç i prevenció clínica; l’eliminació de la placa bacteriana; l’aplicació de flúor en nens/es (fluoritzacions); instruccions i tècniques de raspallat; prescripció de productes profilàctics bucals; tècniques de detecció precoç de les càries;  obturació de punts de càries inicials (incipients) mitjançant el segellat de fosses i fissures...

- prevenció de la malaltia periodontal, és a dir, la zona que envolta i soporta les dents, mitjançant l’eliminació de càlcul supragingival (superficial), la detecció de bosses periodontals i càlcul subgingival, i la seva eliminació (RAR).

- tractament precoç de les maloclusions mitjançant l’exploració de la oclusió en nens al principi i final de la primera dentició, el seguiment periòdic del seu desenvolupament dentàri i l’aplicació d’ortodòncia interceptiva o preventiva

- manteniment de la salut bucal amb visites periòdiques al dentista

 > > > ESTÈTICA DENTAL: LUMINEERS

Una de les grans preocupacions del públic actual és l’aparença estètica, per la qual cosa la odontologia ha de satisfer les aspiracions dels nostres pacients.

Disposem d’un ampli ventall de possibilitats per aconseguir grans resultats:

- compòsits estètics

- carilles de porcellana

- Lumineers www.lumineers.com

- corones de metall-ceràmica, totalment ceràmiques, i d’altres materials de nova generació, tals com el ZIRCONI

L’aparença estètica va unida a una bona funció del sistema estomatognàtic, per la qual cosa de vegades s’han d’aplicar simultàniament tècniques d’ortodòncia conservadora, pròtesi o cirurgia, per tal d’aconseguir els millors resultats.

 > > > ODONTOPEDIATRIA

L'odontologia conservadora dirigida als nens/es.

S’utilitzen les mateixes tècniques que en la odontologia conservadora per adults, però adaptades a la idiosincràcia psicológica infantil.

En una boca en creixement trobarem patologies diferents, i per tant s’adapten els instruments i tècniques a aquesta situació, així com l’aplicació d’un tractament psicològic adequat a cada edat. L’actitud d’un nen davant un tractament odontològic es diferent a la del adult i precisa una resposta adequada per part del professional. S’ha d’afrontar l’eliminació de temors i ansietat del pacient infantil; així doncs, l’odontopediatra es un dentista psicòleg. Comptem amb la col·laboració de la nostra orodoncista per tal de frenar possibles maloclusions des de la infantesa.

 > > > PERIODÒNCIA

Especialitat de la odontologia que tracta l’afectació de les genives i l’òs que suporta les dents.

Existeixen dos grans grups: la gingivitis i la periodontitis “piorrea”

La gingivitis únicament afecta a les genives, es a dir, als teixits tous que protegeixen i cobreixen les dents.

En canvi, la periodontitis constitueix un grup d’afeccions més severes que afecten a l’òs que soporta les dents i a d’altres teixits tals com el lligament periodontal i el ciment radicular, tots ells fundamentals per la permanència de les nostres dents.

Totes les periodontitis comencen amb una gingivitis, però no totes les gingivitis tenen perquè acabar en una periodontitis, d’aquí rau la importància d’un diagnòstic i tractament precoç.

 > > > RADIOLOGIA DENTAL DIGITAL

Conjunt de tècniques per a obtenir imatges radiològiques escanejades en format original.

La radiologia digital ens permet:
- eliminar suministres i productes químics
obtenir una millor qualitat d'imatge
facilitar l'accès a més informació degut a una major ressolució de contrast
emmagatzemar i enviar informació digitalment

La principal ventatja per al pacient és la menor exposició a la radiació, un 90% menys de radiació que la convencional.

 > > > REGENERACIÓ TISULAR, ESTUDI GENÈTIC I MICROBIOLÒGIC

Disposem de múltiples tècniques, gràcies als avenços quirúrgics, per tal de generar teixits allà on s´han perdut.

 > > > DETECCIÓ PRECOÇ DEL CÀNCER ORAL

Disposem de novedosos mètodes per a la detecció precoç de càncer oral, basats en la projecció quimioluminiscent, la qual ens permet veure lesions que no són visibles per l’ull humà.

 > > > SEDACIÓ ENDOVENOSA

Disposem de l’equip necessari per dur a terme aquests procediments amb seguretat i garantia, sota la supervisió d’un anestesiòleg.

 

 > > > ARTICULACIÓ TEMPOROMANDIBULAR

LA FÈRULA DE DESCÀRREGA

Una placa o fèrula de descàrrega és un dispositiu bucal confeccionat individualment que ha d'ésser meticulosament ajustat a la seva boca pel seu odontòleg.

Dissenyat per combatre la complexa patologia causada per, o acompanyada de, els hàbits d'apretament i/o rascament de les dents, tanmateix de les sobrecàrregues neuromusculars que provoquen aquests hàbits.

Consisteix en un aparell de resina acrílica que s'adapta a una de les arcades dentals (maxil·lar superior o mandíbula) per tal d'evitar que entrin en contacte les dents entre elles, amb la qual cosa es permet:

- «oblidar» les posicions mandibulars inadequades

- portar la mandíbula a una posició articular adequada quan mosseguem sobre la fèrula

- evitar el desgast de les dents, ja que la resina és més resistent (és rígida) que les pròpies dents

Per tal d'aconseguir un bon funcionament, haurà de tenir en compte les següents Instruccions de maneig, cura i manteniment, que li facilitaran l'ús d'aquest sistema de protecció dentari i neuromuscular.

Adaptació

Al principi:

- Notarà una sensació d'ocupació o cos estrany, la qual desapareixerà en unes setmanes.

- Li augmentarà la producció de saliva, fet que s'anirà normalitzant poc a poc.?

- Percebrà algunes dificultats a l'hora de parlar, a causa de l'ocupació d'espai en la seva boca, amb la qual cosa és possible que necessiti un entrenament per aprendre a vocalitzar certes paraules; fet que s'aconsegueix en unes poques setmanes.?

- Pot notar algunes molèsties en les zones en les quals es recolza la fèrula; si aquestes augmenten o no cedeixen passats 4 o 5 dies, i si apareixen ferides, demani visita amb el professional.

Recomanacions de neteja:

La seva placa o fèrula s'ha de conservar neta, igual que les seves dents. Raspalli-la després del seu ús amb raspall i sabó. El fet de no fer-ho, podria provocar que aquesta fes mala olor i en conseqüència tingués mal sabor de boca. Almenys cada setmana, l'hauria de submergir en aigua juntament amb una pastilla efervescent desinfectant de pròtesis dentals durant 1 o 2 hores.

Col·locació i desinserció:

La placa de descàrrega s'ha de col·locar al lloc adequat amb els dits i sempre ha d'estar una mica humida. No la introdueixi a la boca i mossegui sobre ella sense que estigui col·locada correctament, ja que podria fracturar-la o lesionar-se les genives.

Revisions i incidències:

La fèrula necessitarà de forma periòdica revisions i inclús algunes reparacions. Acudeixi a la revisió amb la periodicitat que li recomani el seu dentista.Si no l'ha utilitzat durant uns dies i al tornar-se-la a posar a la boca nota que li molesta, no forci la seva introducció: demani visita al seu odontòleg, ja que s'ha pogut produir algun moviment dentari que faria necessària alguna correcció de la placa.

ATENCIÓ! Sempre que aparegui alguna molèstia en les seves genives o les dents, ens ho hauria de comunicar, tot i que al principi, com aquestes molèsties són normals, si no són importants pot esperar quatre o cinc dies. Però un cop hagi passat aquest període de temps i aquestes no hagin desaparegut, o si empitjoren amb el pas dels dies, hauria d'advertir-nos-ho.

 

Més recent